Edellisestä kirjotuksesta on jo vierähtänyt hetki. Nyt yritän muistella mitä sen jälkeen on tapahtunut. Ainakin mökillä olemme käyneet. Mökkielämää vietimme 18-22.7. Mökille lähdin siskon ja heidän koirien kanssa ja muutama päivä myöhemmin tulivat myös meidän vanhemmat. Mökille lähdimme aikaisiin sunnuntaiana 18.7 koska hellettä oli taas luvattu. Aaamuvarhaisella ajeltiin ja pariin otteeseen pysähdyttiin jotta koirat pääsi autosta vähän jalottelemaan ja juomaan. Puoleltapäivin oltiin jo perillä keksi-suomessa, Keiteleen rannalla. Vaari tuli hakemaan meidät veneellä ja Nita oli ihan innoissaan veneestä . Nita oli viime kesänä ekaa kertaa meidän mökillä ja oli jo sillon sitä mieltä että vene on tosi kiva ja nyt oli siis taas samaa mieltä. Nita hyppäs veneeseen heti ekana, ennen kun edes ehitiin tavaroita veneeseen pakata. Mökkielämä sujui oikeen hyvin kolmen koiran kanssa, mitä nyt Ronja karkas kokoajan rantaan uimaan ja Nita yritti livahtaa naapurimökille moikkaamaan labbis urosta. Nita ei kyllä kertaakaan labbis uroksen luo ehtiny mut sinne oli kauhee hinku. Uimassa Nita ei käynyt, oli nimittäin sitä mieltä että riittää kun tassut kastuu. Kun ite menin uimaan ja houkuttelin Nitaa niin hyppäs joko veneeseen istumaan tai juoksi laiturin päähän . Mutta siis koirat asui melkeen ulkona koko noi neljä päivää, aamusta yöhön olivat ulkona, mitä nyt tuli sisälle nukkumaan meijän kans. Päivät meni kyllä tosi nopeesti ja olishan sinne möksälle voinu jäädä vielä muutamaks päiväks.

Sunnuntaina 25.7. oli Helsingin kesänäyttelyt Tuomarinkylässä. Collieita oli tuomaroimassa tanskalainen Hanne Laine-Jensen, joka oli kyllä nopein tuomari mitä olen koskaan nähnyt. Kiirettä sai pitää että ehti ajoissa kehään ja hetken päästä jo pääsi pois. Nita pääsi näyttäytymään avoimessa luokassa ja saikin oikeen mukavan arvostelun. Nita sai EH:n ja siihen olemme kyllä tyytyväisiä. Laine-Jensen jakoi sekä H:ta, EH:ta sekä ERI:ä, ja ainakin narttujen avoimessa ei erejä tullut mitenkään mahottoman paljon. Nitan arvostelun voi käydä lukemassa tuolta näyttely sivuilta (oikea reuna).

Kuva: Anne N-L

Eilen maanantaina oli toko treenit Malminkartanossa. Lämmintä taas riitti, mutta tällä kertaa oli jopa vähän pilvistä. Otettiin paikallamakuuta niin että Nitan ja Reetan taakse jäi skeitti ramppi ja ahkerat skeittaajat. Saatiin skeittareista ihan mukavasti häiriötä, Nita pysyi hyvin, neljä sekuntia ennen liikkeen loppua piippas kerran . Otettiin jonkun verran seuraamisia, niin että Anne ja Reeta seuras meitä kohti ja sit käännyttiin joko eri suuntiin  tai samaan suuntaan jolloin välillä siis seurattiin ihan vierekkäin. Nitan seuraamiset oli kivoja, ei ottanu häiriötä Rettasta vaikka oltiin ihan lähekkäin, hyvä Nipsu! Otettiin myös jääviä niin että seurattiin vierekkäin ja kun Kirsi sano "käsky" niin toinen koira meni maahan tai seis ja toinen jatko matkaa. Nita ei ottanu häiriötä myöskään tästä, seuras hyvin vaikka Reeta meni maahan ja meni siis myös hyvin maahan kun Reeta jatko matkaa.  Hyppyä treenattiin myös, mun toiveesta. Eka otettiin yks käskytettynä, meni hyvin. Sen jälkeen otettiin pelkkiä hyppyjä ja palkka perään, mut tää ei oikeen sit toiminukkaan, kun annoin käskyn niin nita vaan nytkähti, mutta ei hypänny. Annoin useamman käskyn, mutta ei tulosta. jotta saatiin neiti hyppäämään piti heittää pallo. En tajuu mikä siihen meni, mut paska maku jäi tkyllä tosta. Loppuun vauhtiluoksetulot, niin että Kirsi piti sekä Nitaa että Reetaa kun me Annen kans hetsattiin ja juostiin kummatki viistosti pois ja sit kutsuttiin koirat. Ja kyllä neidit tuli lujaa luokse, vauhtia oli todella paljon . Eikä ollu puhettakaan että neidit olis alkanu leikkimään keksen luoksetulon, eli hienosti laukkasivat meidän luokse.

Tänään oli agilityä Hyvinkäällä. Tässä ratapiirrustus:

Otettiin rata kahessa osassa ja lopuks koko rata putkeen. Eka osa sisälsi esteet 1-13. Asetuin hieman renkaan (2) eteen (selkä 1 estettä päin) ja otin Nitan vastaan, kun Nita ponnisti renkaalle niin käänsin yläkroppaa vahvasti oikealle ja ohajsin kädellä putkelle. Teki makeen tiukan käännöksen, eikä hyppy menny yhtään pitkäks. Nita putkeen ja menin ottamaan vastaan putken ja keinun väliin, meni keinun kivasti ja hallitusti. Keinulta lähetys esteelle (5) ja samalla käänsin jo kroppaa vasemmalle jotta tietäisi että ollaan menossa A:lle, käännös valu vähän pitkäksi, otti A:lla hyvin kontaktiti ja A:n jälkeen takaaleikkasin ja Nita hyppäs muurin hyvin ja takaaleikkauksen ansiosta hyppy suuntautu hyvin ja sain helposti ohjattua seuraavalle esteelle (8), sit vaan heitto putkeen ja menin ottaa vastaan puomin luota ja ohjaus seuraavalle esteelle (10), otin itelle sellasen linjan että pysyin puomin ja esteiden (10-12) välissä ja sain Nitan helposti ohjattua esteille, esteeltä 12 heitto putkeen (13). Hyvin meni ja vauhdilla, kaikki ohjaus ratkaisut toimi hyvin .

Seuraava pätkä oli esteet 12-19. Esteeltä 12 samalla tavalla heitto putkeen kun tossa ekassa pätkässä, sit ottamaan vastaan lähelle putken suuta jossa kunnon haltuunotto ja vienti seuraavalla esteelle (14). Toi kohta oli aika mielenkiintoinen koska putken suulta oli aika pitkä matka seuraavalle esteelle. Päätin ohjata Nita putken etukautta ja keppejen vierestä esteelle 14, lähetin Nitan esteelle 14 vähän kauempaa jotta ehin alkaa kääntää omaa kroppaa ajoissa vasemmalle niin että sain tiukan käännöksen kepeille. Kepit meni puhtaasti, mutta liian hitaasti. Täytyis tehä jotain nyt tolle keppi ongelmalle... kepeiltä lähetys putkelle (16) niin että blokkasin putken väärän suun. Otin vastaan putken ja puomin väliltä ja ohjaus puomille, siistit ylösmenokontaktit, mutta kun ite lähin liikaa edelle niin hyppäs loppu kontaktien yli, voihan kökkö! Ja puomilta eteen käskyllä noi kaks vikaa (18-19). Oma linja meni taas puomin ja esteiden 10-12 välissä, siis kun ohjaisn puomille ja noi vikat esteet.

Otettiin lopuks vielä koko rata yhteen putkeen, mukavan nopee rata, ja puhtaatsi meni, ja sain korjattua ton käännöksen esteeltä (5) A:lle, niin että sain tiukan käännöksen aikaseks. Siihen ei vaadittu muuta kun että lähetin Nitan esteelle (5) vähän kauempaa ja näin ties aikasemmin mihin suuntaan ollaan menossa. Niin ja puomilla juoksin lujaa ja alasmenolla himmasin kunnolla ja niin nitaki ja saatiin puhtaat alasmeno kontaktit . Kyysin loppuun Tarjan mielipidettä keppeihin, totes että kokeile kerran lelu kädessä ja niin tein ja heti tuli vauhtia lisää. Alko taas muistuttaa siltä pujottelulta mitä teki jo tossa alkukesästä. Eli pitäis muistaa palkkaa useammin pelkistä kepeistä niin saadaan vauhti takasin.  Oli kyllä tosi kivat treenit helteestä huolimatta. Onneks hallissa oli kyllä viileempi kuin mitä ulkona oli.