Aamulla koukkasin Pirkkolan kautta ja otin Monican kyytiin. Lähettiin ajamaan Kotkaa kohti ennen yhdeksää, kun colliekehät alko klo.11:15. Oltiin siis hyvissä ajoin paikalla ja saatiin helposti parkkipaikka. Näyttelypaikalle oli muuten todella hyvät opasteet ja näyttelyt oli muutenkin tosi hyvin järjestetty  . Meillä oli teltta mukana ja saatiin telttakin pystyyn vaikka pieniä ongelmia oli kun tuuli niin pirusti. Teltta pystytettiin hiekkakentän laidalle, josta näki jotenkuten colliekehään. Jätettiin kamat telttaan ja suunnattiin kehän laidalle kattomaan junnu-uroksia. Nitan kehän jälkeen huomasin teltan irronneen ja kiireen vilkkaan teltan luo, jäin pitämään teltasta kiinni ja odottamaan Monicaa joka tuli auttamaan. Päätettiin laittaa teltta kasaan ja samalla muutkin tavarat. Toi teltta on kyll tosi pätevä, mutta on aika kevyt minkä takia ei kestäny sellasta kovaa tuulta, onneks ei sentään kokonaan lähtenyt teltta lentoon.

Tuomarina toimi tänään Urugualainen tuomari, nimeltään Sergio Pizzorno. Junnu uroksille tuomari anto todella paljon laatuarvosanaa erinomainen, joten alkuun ajateltiin että jaahas, kaikki saa nyt nähtävästi erejä, mutta eihän se niin ihan ollutkaan. Junnuluokan urokset kyllä napsi paljon erejä, mutta ei muut. Näyttelyyn oli ilmoittautunut todella paljon blue merlejä ja ajateltiin ennen kehien alkua että onkos tää nyt joku blue merle tuomari, mutta eipäs sekään niin mennyt. Tuomari näytti tykkäävän trikeistä, mutta aika tasasesti kyllä kilpailuluokassa oli joka väriä, vaikkakin välillä näytti että trikit vie eniten erejä.

Narttujen avoimessa luokassa oli 12 narttua, Nita luokan nuorin (2 v.) , yksi alle 4 v. ja loput sitten siitä yli. Nita sai EH:n, niinkuin suurin osa avoimen nartuista, 4 kpl ERI:ä tässä luokassa. Arvostelu oli oikeen kiva, tuomarin mielestä Nita on hieman pitkä ja korvat saisi olla korkeammalle kiinnittyneet, liikkeet takaa ahtaat. Tarkan lausunnon voi lukea tosta blogin oikeasta reunasta, kohdasta  "näyttely tulokset". Mutta siis paljon positiivista ja sit noi pienet puutteet mitkä tossa jo mainitsin...