Sunnuntaina päätin olla ahkera ja treenata vähän noutoa, niiden ohjeiden mukaan mitä sain noutoseminaarista. Eli kun Nitan ongelma on ollu se että se leikkii kapulalla kun sen noutaa niin pitää kuulemma treenata pelkkää palautusta. No tein ohjeiden mukaan, Nita istumaan, kapula 1 m päähän Nitasta ja ite kapulasta 2 m päähän, "nouda" käskyllä tuo kapulan mulle. Toi kapulan hienosti, ei yhtään heitelly tolla lyhkäsellä matkalla, toi jopa kapulan niin että ehin sanoa irti ennen kun räkäs sen niin kun aikasemmin on tehny. Olin niin innoissani kun nouto toimi niin hienosti niin otin uusiks, ja taas tosi hieno palautus . Sitten vähän kapulan pitoa, ihan lyhkäsiä aikoja, piti vähän pidempään kun aikasemmin, hyvää edistystä siis.

Maanantaina kävin Nitan kans pyöräilemässä, Nitaa ei kyllä yhtään huvittanu, oli aika perässä vedettävä neiti. Voi blaah, neiti haahuili nurmikolle ja oli mukamas aina tekemäs tarpeitaan, mutta oikeesti siis yritti vaan keksiä jonkun tekosyyn ettei tarttis juosta. Oli muutenkin ihan haahuilija, törmäs jopa isoon lohkarekiveen joka oli tien vieressä. Olis oikeesti juossu sen ohi, mut sit piti alkaa miettii mitä siellä takana tapahtuu, katto vaan taaksepäin jolloin juoksulinja siirty sivummalle ja ennen kun ehin huomauttaa niin juoksi kiveä päin! No eipä neiti siitä moksiskaan ollu, vähän blondina katto että mistä toi ilmesty... jatkettiin matkaa ja kotona vielä mettään vähän vapaana juoksemaan.

Enne iltaruokaa oli sit pakko treenaa taas vähän noutoa. Eilen meni niin hyvin niin meikäläinen fiksuna haluu testaa jo jotain vaikeempaa, eli tein muuten samalla tavalla kun eilen, mutta halusin että Nita istuu eteeni ennen luovotusta. Tää oli ihan tuohoontuomittu juttu, mistäköhän mä näitä keksin? No eipä tää tietenkään onnistunu. Nita toi kapulan hyvin, mutta kun istu  niin tiputti kapulan samaan aikaa, no mä sit vaan jäin jankkaamaan ja jankkaamaan ja eihän se onnistunu. Meikäläinen alko vähän hermostuu ja päätin ottaa pelkkää kapulan pitoa, mutta eihän se onnistu sillon kun oon hermostunu, Nita paineistuu eikä haluu tehä mitään... No lopetettiin ilman yhtään hyvää suoritusta ja paska maku jäi suuhun. Olis pitäny tajuta ettei voi edetä noin nopeesti ilman kokeneemman apua, mutta minkäs teet kun oot idiootti!

Tiistaina agitreenit Hyvinkäällä. Oli vaihteeks helppo rata, joten mulla ja Nitalla oli sit päivän teemana vauhti. Rata oli aika suoralinjanen joten piti vaan tykittää eteenpäin, saatiin hyvät vauhdit ja suoran jälkeen keinulle, suju hyvin vaikka alkuun pelkäsin et juoksee sit keinun ihan täysii, mut iljens tosi hyvin kun mun oma vauhti hiljeni, hyvä Nippeli . Kontaktit meni myös hyvin, vaikka tällä kertaa ei ollu namialustaa. Kepit menee hyvin, muttaa tarvii edelleen sitä et ohjaan sen kepin suulle, ei ite oikeen hae vieläkään pidemmältä etäisyydeltä... lisää treeniä vaan.

Keskiviikkona Kirsin treenit mulle ja Annelle Malminkartanossa. Taidettiin heti alkuun ottaa noutoa. Mulla ei tietenkään ollu omaa kapulaa mukana kun kaikki muut tarvittavat oli valmiiks autossa, mutta kapula oli jääny kotiin. Lainattiin Kirsin kapulaa ja mun yllätykseks Nita suostu ottaa vieraan kapulan. Anen alotti Reetan kanssa joten me Nitan kans odoteltiin ja katottiin Annen ja Reetan suoritusta. Sit oliki meijän vuoro ja mä kerroin Kirsille mitä olin koheltanu maanantaina. Näytin ensin sen mitä oon nyt treenannu, eli palautusta. Nita istumaan, kapula metrin päähän ja sit ite menin vielä n. 3 m päähän kapulasta. Nouda käskyllä toi hienosti .  Tehtiin pari toistoa ja hyvin meni. Nyt sitten siihen samaan mitä ite yritin maanataina eli tulis istumaan mun eteen (eikä siis luovuttais seisten). Alkuun tehtiin niin että peruutin ja sanoin Nitalle nouda (ilman kapulaa aluks) ja muutaman metrin jälkeen pysähdyin ja Nita istu mun eteen. Tuli kivan lähelle. Muutama toisto vielä ja sit samaa kapulan kans. Kapulan kans oli vaikeeta, ite nostin kädet liian aikasiin alavatsan kohalle, jolloin nita aina tiputti kapulan. Jankattiin ja jankattiin eikä tullut, mitään. Mulla oli ongelmia itelläni oikeella hetkellä laittaa kädet alavatsankohalle ja samalla pysähtyä, sanoa istu, sanoa irti jolloin samaan aikaan piti vasemmalla kädellä ottaa kapulaa ja oikeella antaa nami. Liikaa asioita mulle yhellä kertaa, ja hankalaks meni. Hinkattiin aika kauan ja oltiin jo sitä mieltä että pakko lopettaa ja sit tuli se onnistuminen, kaikki palaset osu kohilleen oikeeseen aikaan ja sain Nita tuomaan kapulan ja istumaan eteen ja pystyin ottaa kapulan ennen kun se räkäsee sen suustaan, sairaat tuuletukset sekä multa ja Kirsiltä . Vitsi mikä fiilis kun tollasen taistelun jälkeen sain ite kaiken tehtyä just oikeeseen aikaan ja saatiin onnistyminen, JESS! Vieläkin on tosta ihan voittaja fiilis!

Noudon jälkeen otettiin kai paikallaoloja, Reetan ja Nitan välillä varmaan 4 m. Jätettiin koirat, Nita otti heti lonkka-asennon, mentiin vajaan 10 m päähän ja hetken päästä takasin palkkaamaan ja vapauttamaan. Sit uudestaan perusasentoon ja uus paikallamakuu. Nita otti taas lonkka-asennon, vähän läähätti, mutta ei yhtäkään piippausta tai muutakaan hermostuneisuutta. Kirsi kierteli Nitan ja Reetan välistä ja ympäri, Nita seuras katseellaan Kirsiä, mutta ei häiriintyny. Aika tässä paikallamakuussa oli kuulemma 2 min, mut musta se tuntu paljon lyhkäsemmältä. Täytyy siis todeta että ihan itsenikin kannalta on siis hyvä yksinään treenata 5 minuttia niin sillon mustakin toi kokeenomanen 2 min on lyhyt aika enkä stressaa niin paljoo.

Sit otettiin avo tyyliin liikkeestä seis hyvin meni ei mitään ihmeellistä. Seuraamisia, halusin Kirsin tarkistavan täyskäännökset kun musta ne on vähän väljiä. Otettiin useampi toisto, ekassa täyskäännöksessä mun ja Nitan väliin jäi n. 40 cm ja toisotjen jälkeen pysy lähempänä jolloin täyskäännöksen aikana väljyyttä 20 cm, eli kuulemma ihan hyvä. Otettiin myös pieni seuraamispätkä, eka vasemmalle käännös oli huono, aika väljä, mutta sen jälkeen hyvin. Seuraamiset toimii edelleen hyvin.

Vikaks luoksetuloja, en oo pitkään aikaan ottanu hetsaten joten tänään silleen. Kirsi piti Nitasta kii, hetsasin narupallolla, juoksin, kutsuin ja kun oli lähellä niin heitin pallon taakse, hyvä vauhti Nitalla.

Lopuks Nita ja Reeta pääs leikkimään nurmikolle. Hyvät leikit neideillä oli . Reeta on ihan mahtava kaveri! Kiitokset Kirsille treeneistä ja Annelle ja Reetalle treeniseurasta.

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE TUTUILLE KOIRAKAVEREILLE!