Tänään alkoi AST:n järjestämä agilityn jatkokurssi, sama kurssi jonka aloitimme keväällä, mutta silloin kurssi jäi yhteen kertaan kun Nitalla alkoi juoksut. Meidän ryhmässä on kahdeksan koirakkoa, mutta tänään paikalla oli vain kuusi. Kaikki muut olivat minejä, paitsi Nita joka on siis maxi. Kurssin kouluttajat ovat nimeltään Liisa ja Heidi. Liisa kisaa kolmosluokassa ja Heidi ykkösessä.

Tänään oli ratapohjana Seppo Kivikon piirtämä ykkösluokanrata, joka on siis ollut joku vuosi AST:n järjestämissä kisoissa. Rata koostui 18 esteestä, mutta meidän oli lyhennetty ja vähän helpotettu.

Meidän rata oli seuraavanlainen: este - A-este - este - este - este - puomi - putki - kepit. (Tuo kolmen esteen putki oli kaarelle laitettu, ja putki oli kaareva). Nita aloitti radan menemällä kaikki esteet ali, vaikka yritin useamman kerran lopputulos oli sama, joten päädyttiin laittamaan esteet midi-korkeuteen, jotta saadaan Nitalle taas hyppy rutiini kuntoon. Ja hyvinhän se meni kun ei enää ali päässyt. Nita eteni hyvällä vauhdilla, itse annoin käskyt liian myöhään, mutta sen verran ajoissa ettei ehtinyt mennä minkään ohi. Kepit oli Nitalla jäänyt vähän unholaan, tarvitsi reilusti käsiapua, mutta varmaan muistuu taas mieleen. Tämä rata otettiin kaksi kertaa, lopputulos siis se, että meni hyvin kun oli midi-korkeus.

Seuraavaksi otettiin helpotettu radan loppuosa, eli: este - este - este - este - putki - pituus. (Nuo neljä ekaa estettä oli taas kaaressa ja putki myös, ja putkesta tiukka käännös pituudelle). Nita meni todella hyvin, annoin itse vaan käskyn hyvin myöhään pituusesteelle ja palkka tuli hiukan liian myöhään, mutta Nita ei ollut siitä moksiskaan. 

Saatiin hyvää palautetta ja erityisesti siitä että Nita pysyy paikoillaan eikä varasta, tokosta on siis tämänkin suhteen ollut hyötyä