Aamusta Juvanmalmille omatoimi-treenihin. Aloitettiin radanrakennuksella, oli 2. luokan rata ja sitä vähän muokattiin ja jätettiin yksi putki pois kun oli vähän ahdasta. Rata vaikutti yllättävän helpolta, ottaen huomioon että kyseessä siis oli 2. luokan rata. Muutama hankala kohta kyllä löytyi, mutta virheitä miettimällä pystyin ne myös korjaamaan ja saatiin yksi puhdas rata. Sain myös kerrankin käytettyä eri ohjauksia radalla, en siis pelkästään valssannut vaan nyt mietin todella tarkkaan eri vaihtoehtoja ja sainkin tehtyä valssin lisäksi, persjättöjä sekä takaaleikkauksen. Alkaa tuntua siltä että pikku hiljaa alkaa osata ajatella rataa eritavalla niin että keksii useampia eri ohjausvaihtoehtoja, hyvä niin. Radan vaikein kohta oli mielestäni este nro. 14, otin tässä Nitan monta kertaa huonosti haltuun ja siitä seurasi esteen hyppääminen joko väärästä suunnasta tai sitten riman pudotus. Myös putkelta (12) tuli virheitä kun alkuun ohajsin huonosti ja Nita hyppäsikin selkäni takana olevan esteen eikä mennyt A-esteelle niin kuin olin yrittänyt. Tämänkin sain korjattua kun sain Nitan haltuun heti putken jälkeen. Muuten rata meni siis hienosti ja kepit sujui tänäänkin hyvin. Radalla pysäytin Nitan ennen keppejä niin että saatiin suoritettua ne ihan rauhassa.

Otin loppuun vähän seuraamisia, jotka ei kyllä sujuneet, kontakti katosi vähän väliä. Liikkeestä seis ja maahan meni hyvin. Lyhyt, vajaa minuutin paikallaolo oli levoton, piipitti. Paikallaolot on todella vaihtelevia enkä nyt oikeen tiedä miten tästä etenisin, täytyy yrittää keksiä joku ratkaisu.

Hallilta ajelin vanhempieni luokse ja siellä menimme metsälenkille siskon ja Ronjan ja Irman kanssa. Irma oli tänään jo reippaampi ja metsässä välillä jopa lähti Nitan perään juoksemaan, ei kyllä kumminkaan leikkinyt, mutta ehkä pikkuhiljaa... Nita meni lenkillä lähinnä omia menojaan leikkien kepillä jonka varasti Ronjalta. Tämä oli jokseenkin outoa koska Nita ei ole ikinä aikaisemmin vienyt Ronjalta mitään koska Ronja ei anna ottaa omia "lelujaan". Nita sai kylläkin Ronjan hetkeksi mukaansa juoksemaan kun varasti kepin. Oli muakva nähdä neidit juoksemassa yhdessä koska silloin kun Ruuti on mukana niin Ronjaa ei voisi vähempää kiinnostaa mitä Nita tekee ja Ronjan mielestä Nita on välillä todella rasittava koska Nitalla on tapana hyppiä Ronjan yli kun ne Ruutin kanssa juoksee kuin päättömät kanat ja Ronja kyllä jää välillä pahasti jalkoihin kun nuo päättömät viilettää metsässä