Eilen oli Hyvinkäällä agi treenit. Alkuun keppejä jotka alkavat jo sujua suht hyvin, Nita siis löytää rytmin vaikka tarvitseekin vielä käsiohjausta. Tämän jälkeen keinua, Nita oli alkuun taas sitä mieltä ettei keinuun voi mennä, joten laitoin hihnaan kiinni ja nyt yllättäen hihnan turvin meni iloisesti keinulle, käsky "seis" hieman puolenvälin jälkeen jolloin Nita pysähtyi kontaktille, paljon kehuja ja uudestaan ilman hihnaa. Nita meni loput kerrat todella innokkaasti ei aina malttanut edes odottaa käskyä kun jo ravasi keinulle. Treenattiin myös puomia ja aloitettiin tässä koko treeni alusta jotta saadaan kontaktit kunnolla opetettua niin että Nita osaa esteen vielä joskus itsenäisesti. Harjoiteltiin siis pelkkää alastuloa, eli Nita nostettiin alastulolle. Puomin edessä n. 40 cm päässä oli kansi jota alettiin käyttämään kosketusalustana, kannelle siis nami ja Nita houkuteltiin kannelle käskyllä "pinta" ja kun Nita meni kannelle syömään namia oli siis etujalat maassa ja takajalat kontaktilla, seuraavaksi "seis" käsky että koira pysyy kontaktilla ja lopuksi vapautus. Oltiin Nitan kanssa alkuun ihan yhtä ymmällään, mutta aloin itse ymmärtämään harjoituksen idean. Tästä vähitellen päästään siis siihen että kun sanon Nitalle "pinta" kun se siis on puomilla, niin se hakeutuu itse siihen kohtaan että etujalat on maassa ja takajalat kontaktilla. Loppuun vielä kolmen esteen tehtävä, jossa harjoiteltiin valssia, hyvin meni vaikka valssata piti todella vauhdilla  Muiden tehdessä tehtäviä harjoittelin itsenäisesti rengasta sekä pussia, hyvin meni, renkaasta menit osin muutaman kerran ohi.

Alkuillasta suuntasin vielä Nitan kanssa Lauttasaareen toko treeneihin. Oli ensimmäinen kerta hallissa sitten maaliskuun ja sen kyllä huomasi. Seuraamiset olivat aika surkeita, joko ihmeteltiin viemäreitä, seiniä tai tolppia. Halli on siis parkkihalli joka hyvin matala, valaistus oli myös huono ja viimekkin vuonna alkuun oli ongelmana tolpat ja seinät, niiden lähellä ei voi keskittyä. Kun tein seuraamiset niin kaukana tolpista ja seinistä kun pystyin niin meni hyvin, mutta kun lähestyttiin jompaa kumpaa niin kontakti hävisi. Otettiin myös paikallaolo muiden mukana. Muut koirakot taisi olla voi/evl tasoa, mutta eipä se mitään. Otin Nitalle 2 min paikallamakuun kun mutt ottivat samalla 2 min paikallaistumisen. Alkuun Nita piipitti, joten otin uudelleen sivulle ja siitä sitten maahan jonka jälkeen oli ihan hiljaa ja levollinen, taisin palkata 3 krt paikallaolon aikana. Loppuun otin estettä. Ensimmäinen yritys meni päin mäntyä, Nita lähti estelle mutta menikin vain haistelemaan, otin uudestaan ja nyt meni hyvin, tosin pysähtyi vasta toisella käskyllä, kolmas kerta j aputkeen meni

Tänään aamulla olikin omatoimi treenit Juvanmalmilla. Paikalla oli vain 2 meidän lisäksi joten ehdittiin tehdän vähän liikaakin vaikka ei koko aikaa edes käytetty. Tässä tämänpäiväinen rata jonka lisäksi treenasin keppejä ja vauvakeinua.

Rata: este - este - este - kepit - este - este - este - este - este - putki - puomi - putki - este - keit - este - rengas. Rata meni ihan hyvin, tosin tein sen pätkissä. kylläkin nopeaan tahtiin. Vaikein kohta oli tänään este 2. siitä Nita meni kerran ohi, mutta paremmalla ohjauksella ei ongelmia. Puomin meni todella varovaisesti, melkein hiipien. Toinen vaikea kohta oli rengas, jonka meni todella monta kertaa ohi.Hyvät treenit oli kaiken kaikkiaan.