Uudenvuoden jälkeen ei olla kamalasti mitään erityistä tehty paitsi lenkkeilty. Ollaan käyty tossa pellolla ja siellähän noi koirat on aina ihan intopiukeena  Loppiaisena käytiin pitkästä aikaa Bembölessä lenkillä ranskisten kanssa. Ronja jäi kovin jälkeen kun sitä niin inhotti lenkkeillä lumessa, mutta Demi kävi aika ajoin Ronjaa moikkaamassa ja piti huolen ettei "vanhusta" jätetä metsään

Demi ja Ronja   

Tuu leikkimään...

Kotona ollaan jotain pientä tehty, paikallamkuuta ja kaukoja m-s vaihtoja on molemmat tehny, sivulletuloja ym... Eilen muistin että saatiin aksasta läksy joululoman ajaksi, voi paska, olin ihan unohtanut tän. No aloitin opettamaan Demille kontakteja 2o2o rappusissa. Käytin naksutinta ja homma eteni kyllä vähän, mutta eipä vielä sitä osaa, tänään siis jatketaan tätä.

Tänään oli haku treenit Mankkaalla, sama metsä mutta ihan uus paikka  Pakkasta oli meidän kotimittarin mukaan -10,5 mutta sehän ei meitä haitannut. Lunta oli vähän ja liukasta ei metsässä juuri ollut. Nooa sai aloittaa ja mä pääsin maalimieheks. Ja vitsit, tuolla oli törkeen hyviä piiloja ja paljon! Pääsin kaivautumaan kaikkiin koloihin ja kaatuneiden puiden alle, mutta Nooahan on niin etevä että löysi mut joka piilosta. Sitten olikin Demin vuoro. Eka piilo oli aivan törkeen hyvä, Tiina oli kokonaan piilossa, sellasen tavallaan railon välissä jossa oli myös puu. Tehtiin tää eka hajuhaulla. Demi oli lähdössä aivan into piukeena ja ääntä tuli ja paljon! Hahaa, Demikin on löytänyt äänensä. Kun päästiin matkaan, käytti nenää hyvin ja eteni vauhdilla ja löysi Tiinan, erittäin hyvä  Toka piilo oli kuusen alla, oksien piilossa. Päätettiin koittaa ääniapua, kun viimeks se näköapu ei oikeen kauheen hyvin toiminu. Ilma ei juurikaan tänään liikkunu ja sen takia oli ihan kiva että koitettiin ääniapua. Kun mm oli piilossa huusiin heeii ja hetken päästä tuli vastaus jolloin lähetin Demin matkaan "etsi ukko". D lähti ihan suoraan piiloa kohti ja löysi Tiinan. Tässä ei oltu kumminkaan ihan varmoja käyttikö silmiä koska lähempää Tiinan punainen takki kyllä pilkotti. Otettiin kolmas samalla tavalla ja nyt oli piilo tosi hyvä ja D lähti taas suoraan ja kun pääsi kohdille kääntyi ja tarkensi hajun ja löysi mm, hyvä. Otettiin vielä viimeinen ja mm oli jälleen hyvin piilossa ja saman kaavan mukaan tehtiin vielä tää vika. Demi lähti jälleen suoraan, lähti hajun mukaan oikealle, jossa pyro hetken aikaa, aktiivisesti kyllä haisteli ja sai tarkennettua ja haju tulikin enemmän vasemmalta josta mm löytyi. Tänään oli kyllä tosi kivat treenit. Oli kiva huomata että D keräs pikkasen kierroksia ja tyyppi oli mm piiloutumisen ajan ihan intona ja ääntä alkoi tulemaan. Ja lähetykset meni kivasti ja vauhtia oli tosi hyvin, nenänkäyttö oli myös paljon parempaa kuin viimeks. Seuraavalla kerrallaa otetaan hajuhajulla ilman apuja jos vaan tuulta on, muuten ääniapuja käyttäen. Kiitos taas treeneistä!

Metsästä suunnatiin Kirsille leikittämään Demiä ja Nooaa. Nooa oli kovin kiinnostunut Demin pyllystä ja todettiin että Demillä taitaa olla juoksut tuloillaan. Kurkattiin pimpsaa ulkona ja vielä sisälläkin, ei vielä verta ollut eikä turvotustakaan, mutta epäilen kyllä että josko alkais... Mutta siis ulkona leikkivät kyllä kivasti, ei se Nooa pyllyssä kokoaikaa ollu.

Illalla vielä Sporttikselle treenaamaan.