Viime kirjotuksen jälkeen on kiirettä pitänyt. Viime viikonloppuna kävin Tampereella hakemassa Kirislle pikku pojun, Nooa pojan  Lähdin mukaan kuskiksi ja oli tosi kiva päästä vauvoja kattelemaan, on ne vaan aina niin ihania. Nooa on Demin sukulainen, tosin en tiedä mikä, mutta niillä on sukutaulussa jonkin verran samoja nimiä. Nooa on kyllä mahtava tapaus  

Sunnuntaina treenasin kummatkin koirat Tuomarinkylässä. Demi sai aloittaa ja eka tehtiinkin ruutua x 2. Emma oli avustajana joten vei ketun ruutuun ja lähetin sitten n. 15m päästä, hienostihan se sinne pötkii. Sivulletuloja tehtiin myös, kivan innokkaasti kyllä tulee sivulle ja hakee kivasti katsekontaktia. Ja loppuun vielä 2 x vauhtinouto, tiputtaa kapulan heti kun kehun, luulen että hihkun liikaa, joten täytyy miettiä miten tässä edetään jotta toisi kapulan lähemmäs. Luulen että otan naksuttimen käyttöön tähänkin kohtaan. Nita pääsi Demin jälkeen ja aloitti myös ruudulla. Emma vei lelun niin ettei Nita sitä nähnyt, mutta hyvin bongasi ruudun ja juoksi sinne suoraan ja lujaa. muistaaksen kolme toistoa yhteensä ja kaks vikaa niin että näki kun Emma vei pallon. Luoksetuloa, jossa tälläkertaa maahanmenoja, hyvin, mutta edelleen käytän koko kroppaa pysäyttäessä. Jäävät, eka istuminen joka meni maihin, otin uudestaan nyt hyvä. Seisominen ja lopuks maahan, nämä hyvin. Nita otti lopussa kovasti häiriötä kun kasvatti Monica tuli paikalle, oli kova häiriö kun olis halunnu kesken kaiken päästä moikkaamaan. Tässä välissä meni autoon odottamaan ja myöhemmin pääsi vielä tekemäänt oisen setin jossa seuraamista ja paikallamakuu. Seuraamisessa käännöksiä paikoillaan, hyvin. Sitten pitkää suoraan, aivan järkyttävää! Haahuili siinä mun vieressä eikä mitään kontaktia ellen asiasta huomauttanut ja sittenkin piti vaan hetken . Paikallamakuu 3min, hyvä.

Maanantaina oli HAU:n treenit. Rataa rakennettaessa tihkutti, mutta sen jälkeen satoikin kaatamalla. Treeneistä oli kulunut n. 30 min jonka jälkeen olin läpimärkä, vesi vaan valui selkää ja reisiä pitkin, nice! Kun Nitan kanssa päästiin radalle, niin rata oli yhtä lammikkoa. Nita ei siitä välittänyt, mutta muhun kyllä vaikutti se että olin jo ihan läpimärkä ja vesi vaan roisku. Mulla oli kyllä jalassa gore tex kengät, mutta vain vedenpitävä takki ja housut ja nei ei kyllä pitänyt sitä määrää vettä. No tyssäs heti kolmannelle esteelle, niin kuin meille kaikille ryhmnäläisille. kolmas este oli A ja putki erottelua, ja siihen me kaikki oltiin mietitty sellanen ohajus joka ei vaan kertonut koiralle kumpaan oltiin menossa. Kon meijän koutsit sitte näytti miltä se näyttää niin johan sen jokainen tajusin ettei koira voinu lukee estettä oikein. Mun toinen ohjaus joka olin tähän kohtyaan vaihtioehdoksi miettinyt toimi kyllä, mutta sit tulikin neloselle kiire (vaikak kyllä ehdin ohjata, mutta en optimaalisesti). Sain siis vinkin miten putki A erottelu tehdään parhaiten ja sehän tietty toimi parhaiten. Vitos esteelle tein jaakotuksen joka toimi mainiosti ja siitä takasin A:lle hyvä linja. Kontaktit toimi hyvin, välistäveto oli piikkasne myöhässä, mutta sain kalastettua nitan niin ettei ehtinyt hyllyttää. Toi välistäveto oli sellanne kohta, mistä sain palautetta. Kuulemma hipsin siellä isossa lätäkössä ja unohdin siinä kunnolla ohjata Nitaa. No sain kumminkin asian korjattua ja toka kierros oli kuulemma nopea ja hieno. Palautetta tuli myös Nitan palkkaamisesta, tällä kerralla. En saa antaa olosuhteiden vaikuttaa palkkaamiseen koska mulla ei ole siihen varaa jos haluun Nitan kanssa treenata. Aivan oikkeessa ovat, TYHMÄ minä! Sitten Nita pääsi jäähdyttely lenkille ja Demi pääsi touhuamaan.

Tänään oli siis Nitan treenien jälkeen pentukatselmus. Täytyy kyllä todeta, että pikkasen järkytyin koska ne muut ei ollu yhtään niin pentuja kun Demi. no eipä siinä mitää. Katselmus tehtiin siellä aksakentällä lätäkköjen keskellä. Alkuun jokaista meitä haastateltiin, kysyttiin mitä ollaan tehty ja miten haluttais treenata kontaketja/keppejä jos ryhmään päästään. Mä oon ajatellu että Demille opetetaan oikeet juoksukontaktit, koska todennäkösyys että Demi olis mikään oikee tykki on aika pieni. Ja kepit sitten verkoilla. Näistä olinkin jo aikasemmin jutellu kouluttajien kanssa, joten ei tullu niille yllätyksenä. Sitten siinä katottiin pentujen luoksepäästävyys, siinähän Demillä ei ollu mitään ongelmaa, kun kaikki ihmiset on ihania. Sitten siinä ympyrän (kaikki koirakot seisoi siinä kouluttajien ympärillä) keskellä piti leikkiä koiran kanssa. mä olin vähän kauhuissani, mutta eipä siinä mitään sain kumminkin Demin leikkimään ihan kivasti ja palaute oli sitä että leikkii ihan hyvin, mutta on pikkasen varovainen, mutta uskovat kyllä että voin Demiä palkata lelulla. Saatiin kyllä läksyski treenata leikkiä (kaikki koirakot sai saman läksyn). niin ja sit meidän kaikkien piti kävellä sikinsokin siellä kentällä köysällä hihnalla, tässä ne vaan katto ettei kukaan oo agressiivinen ja että koirat pysyy hanskassa vaikak ympärillä on paljon muitakin. Mulla jäi kyllä ihan hyvä maku suuhun vaikka en vielä tiedäkkään saatiinko paikka vaiko ei. Saadaan myöhemmin sähköpostia asiasta. 

Tiistaina käytiin tokoilemassa Sirkuskentällä collievuorolla. Oltiin sovittu Kirsin ja Pian kanssa treffit. Treenattiin koirat vuorotellen ja Nita ehtikin treenata ennen kaatosadetta. Nita teki ruutua. Eka niin että Kirsi vei pallon ruutuun niin ettei Nita nähnyt, hyvin meni mutta tyyppi ei heti löytänyt palloaan. Sit kun pallon löysi niin veteli ihan onnessaan ympäri pitkin kenttää. 2 x lähempää, niin että pysähtyi ja meni maahan. Oli selkeesti epävarma, mutta pysähty ja meni maahan niin että oli ruudun sisäpuolella. Sitten metallinouto x 1. Jouduin antamaan kaksi käskyä ennen kuin meni metallille ja hetken aikaa mietti ennen kuin metallin toi. Meni kumminkin laukkaa molempiin suuntiin vaikka siirtyikin lähempänä raviin. Tässä sain kommenttia siitä, että keskityn liikkuriin enkä koiraan jolloin Nita saa sen kuvan että liikkuri pyörittää touhua enkä mä. Tottahan se on, mutta mun pitäis antaa Nitalle se kuva että mä päätän mitä kehässä tehdään eikä liikkuri. Mä tiedostan tän ja myönnän että olen itse sairaan häiriöherkkä, tarvitsisin ite häiriötreeniä. Sitten luoksetulon pysäytyksiä, niin että liikkuroitiin. Niat nousi maasta jo liikkurin sanoessa "käsky", tästä huusin Nitalle uuden "maahan" käskyn jonka jälkeen uudestaan liikuuri antoi käskyn, nyt ei sitten tullut mun ekalla käskyllä vaan tarvitsi taas toisen käskyn. Pysähty kumminkin mun makuun hyvin, tästä pallo palkaksi. Uudestaan niin että pysäytin suoraan pallolla, hyvä. Sitten loppuun paikallamakuu belgin ja Sonan kanssa. Nita piippas kun jätin sen joten jäin hetkeks näkyviin ja kun oli hiljaa kävin palkkaamassa ja siirryin piiloon. Kävin kerran vielä palkkaamassa ennen kuin aika loppui. Demi pääsi viimeisenä kehiin ja silloin satoi aivan järkyttävän paljon. Mulla taas vaatteet ihan läpimärät, mutta päätin ottaa avin jotain pientä. Demi teki 1 x ruutu, Kirsi vei ketun ruutun jonka jälkeen lähetin Demin. Sillä oli kauhee hinku ruutuun, veti vaan kun näki kun Kirsi vei ketun. Lähti ruutuun lujaa ja toi ketun, mutta ei kyllä oikeen leikkinyt sillä. Kettu oli sairaan märkä, puristin siitä useamman desin vettä, hyi. Sitten muutama sivulletulo, ei hyviä, olis pitäny ottaa naksuttimella ja toiseks en keskittyny kunnolla. Yks maahanmeno ja siinä pysymistä. Ja loppuun vauhtiluoksetulo ja autoon. Oli kyllä märkä koira ja omistaja!

Tänään sitten kastuttiin taas, mutta ihan eri syystä  Käytiin Hyvinkäällä koirauimalassa uimassa. Nita kasteli mutkin ihan kunnolla, kun se meni altaaseen omalla tyylillään, eli tehden sairaan loikan niin että kaikki lähelläolevat kastuu. nita ei oikein olis halunnu veteen mennä, mutta ihanan rauhallisesti se ui. Demi pääsi myös uimaan ja edelleen pelastusliivit päällä. Demi vaan ei yhtään olis halunnu uida, mut onneks sillä oli pelastusliivit päällä ja niissä on kahva josta pystyy hyvin nostamaan sen veteen. Alkuun Demi polski etujaloilla paljon, mutta jo tokalla suoralla ui reippaasti, mutta hyvällä tyylillä. demi ui kyllä ihan hirmuista vauhtia Nitaan verrattuna. Taitava tyyppi toi pieni kyllä on, vähän joutuu keskustelemaan siitä veteenmenosta mutta vedessä toimii kumminkin hyvin. Lisää uintia siis tiedossa 

Ollaan pientä piiperrystä tehty lähes päivittäin sisällä. Nita jatkaa edelleen kaukojen treenejä ja peruutusta, sivuaskelia aj täyskäännöksiä/käännöksiä paikoillaan. Demi tekee sivulletuloja, maahanmenoja ja kapulan pitoa niin että annan sen kädstä sille. Tää kädestä ottaminen on ollu vaikeeta, ei oo suostunu ottamaan, mutta kun tää projekti aloitettiin niin tuli todettua että alkuun toimi paremmin minimetallilla ja tietty naksua käyttäen. Muutamien toistojen jälkeen siiryttiin ouiseen ja nyt ottaa kapulan kivasti ja pitää hetken kunnes pyydän irrottamaan. Noudossa siis ollaan tehty eriksen vauhtinoutoja, nostoja ja nyt kädestä ottamista ja silloinkin pitoa.