Tiistaina ja tänään ollaan hakuiltu Espoossa, Tiinan ja Kirsin kanssa. Aika samalla tavalla meni molempien päivien treenit. Demi etsii nyt näköjään silmillä, eli piilot on ehkä kumminkin ollu liian helppoja ja ei tarpeeksi peittäviä  Demi kyllä käyttää nenääkin, mutta se tarkennus on ollut hankalaa. Saa hajun nopeasti ja lähtee määrätietoisenoloisesti maalimiehen suuntaan, mutta usein on siellä mm lähellä alkanut pyörimään eli se trakennus on ollut vaikeata. Päätettiin koittaa peräänlähtöjä (meneeköhän termi oikein?), jotta saatais enemmän vauhtia koiraan ja vauhtia onkin tullut lisää , mutta nyt on se silmien käyttö noussut esiin ja se nenänkäyttö ja varsinkin se tarkennus ei oikein kovin hyvin luonnistu. Ollaan tehty niin että mm juoksee piiloon ja kun on piilossa lähetän Demin perään. Demi hinkuu mm perään mikä on tooosi kiva ja kun lähetän niin D:n niin lähtee lujaa, mutta joka kerta on käynyt niin että D pysähtyy melko lähellä mm piiloa ja muuttuu epävarmaksi. D menee varmasti sinne missä on mm nähnyt ja paikantanut, usein jonkun kiven lähelle ja kun mm ei olekkaan siellä kääntyy muhun päin ja alkaa pyörimään, ja sitten alkaa nenänkäyttö tai vaihtoehtoisesti on ns. törmännyt mm jos mm ei ole ollut tarpeeksi hyvin piilossa. Positiivista on se, että vaikka D kääntyy muhun päin enkä anna apuja niin jatkaa itse työskentelyä, eli motivaatiota mun mielestä on, mutta silmien käyttö on tainnut vahvistua, surku! Tänään kyllä saatiin yks tosi kiva pisto vaikka D tälläkin kerralla käänty hetkeks muhn päin, mutta selkeesti sitten jatko työskentelyä ja avasi nenän ja ihanasti löysi mm mutta ei heti tiennyt miten sen luokse pääsee... söpö  Mietittiin että jatketaan ehkä niin että aina eka tehdään hajuhaku, jotta muistutetaan siitä nenänkäytöstä ja seuraava sitten peräänlähtö. Haku touhu on kyllä kivaa, ja niin mielenkiintosta!

Tokoiltu ollaan lähes päivittäin. Demin paikallamakuu täällä kotona on edistynyt tosi kivasti kun sitä ollaan joka päivä treenattu ainakin ruokailun yhteydessä. Tällä hetkellä kotona (sisällä) D pysyy maassa rauhallisena 1 min, etäisyys mun ja D:n välillä on 6m ja käyn palkkaamassa 2-3krt. Seuraamisessa tehdään vaihtelevasti eri pätkiä, 1-10 askelta. Eli olen valinnut että teen seuraamisen askel kerrallaan. Mutta siis noi 10 askelta ilman että on namia kädessä. Tänään koitettiin uutena myös täyskäännöstä, ei kadonnut vaan pysy oikeessa kohdassa. Kapulan (puisen) pitoa ollaan tehty jo pidemmän aikaa, sujuu ihan hyvin ja tänään aloitin uudestaan metallikapulan pito harjoitukset. D yritti eka vältellä metallia, mutta kun namihimo iski niin D:n oli pakko jotain koittaa ja hampaat päätti iskeä metalliin, josta tietysti palkkasin . Taisin palkata 4 krt peräkkäin hampaiden laitosta ja sen jälkeen niin että otti metallin ihan oikeesti suuhun. Tää meni kyllä helpommin kuin olin kuvitellut, piti muutamia sekuntteja metallia ja siitä palkka. Tämän pidemmälle ei tänään edetty. Liikkeestä maahanmenoja ollaan tehty lähinnä niin että itse peruutan, sunnuntaina kokeilin niin että en peruuttanut ja eihän tuo tajunnut ennen kuin autoin kädellä. No tänään otin eka muutaman lämmittelyn, eli eka peruuttelin ja pelkällä käskyllä maahan (kestää tässä mun liikettä taaksepäin vaikka on mennyt maahan) ja kun se sujui otin namilla mun sivulle "seuraamaan" (vaikka ei virallisesti seurannut vaan kulki sopivasti vierellä muutaman askeleen) ja siitä "kämmenliikkeellä" ja käskyllä maahan ja D:hän meni, JESS! Ollaan siis askelta lähempänä liikkeestä maahanmeno liikettä, mutta treenataan nyt pääasiassa kumminkin näitä osissa ja välillä yhdistellään ja kokeillaan missä mennään. Kaukojen i-m, m-s ja i-s vaihtoja ollaan myös treenattu. Tehdään i-m ja m-s vaihdot takapalkalla, joka alkaa jo pikkuhiljaa sujumaan, eli D on jo hieman kärryllä siitä mistä se palkka nyt tuleekaan. Itse vaihdot sujuu mun mielestä hyvin. I-s vaihdot teen läheltä ja niin että palkka on käden ulottuvilla, eli palkka tulee vielä edestä. Kun vaihdot tulee varmemmiksi siirrän palkan taakse samalla tavalla, jotta pikku hiljaa päästään ottamaan jossain vaiheessa etäisyyttä. Täytynee mainita että kaukoja teen niin että olen itse kyykyssä, pikku hiljaa nousen sitten itse ylös seisomaan.

Nitan kanssa ollaan tokoiltu samaan tahtiin kuin Demin, eli lähes päivittäin jotain. Ohjelmassa on ollut viime aikoina seuraamiset, eri tahdit, askeleet sivuille, peruutukset, täyskäännökset ja käännös oikeelle/vasemmalle + seis. Varsinkin käännökset oikeelle/vasemmalle + seis on mun mielestä edennyt ja Nita on oppinut tosi kivasti korjaamaan paikkaa jos ajautuu hiukan eteen niin tosi ripeesti siirtää itsensä oikeaan kohtaan. Ja peruutukset sujuu, ehkä senkin takia etten oo häntäkarvojen päälle vähään aikaan astunut. Tää kuulostaa aika kauheelle, mutta sen hitsin hännän päälle oon astunut koska Nita istuessaan usein pitää häntää oikealla puolella ja vaikka otan askeleen taakse oikealla jalalla aloittaen niin joskus olen vahingossa karvoja tallannut  Metallin pitoa on myös N harjoitellut ja lähinnä sivulletuloja metalli suussa. Kaukot on vihdoin edistyneet, ja nyt puhun m-s vaihdosta. Takapalkka on Nitalla myös käytössä. Ensinnäkin olen päässyt kyykystä pystyyn ja toiseksi etäisyyttä olen lisännyt, joten olen päässyt jo huikeaan metriin, heh! No jostain sekin on aloitettava. I-m ollaan jo 10m, mutta i-s on nyt vielä se vaikein, ja niitä teen edelleen kyykyssä ja palkka käden ulottuvilla, mutta tässä tekniikka on jo parempi kuin aikaisemmin.  Hiljaa hyvää tulee, siihen haluan uskoa. Paikallamakuu, piilossa, rauhallisena pysyy ja aikaa tällä hetkellä 3min.

Niin ja sellanen söpö juttu... Demi ja Nita nukkuu nykyään samalla pedillä melkein koko yön. Tähän asti ovat nukkuneet vierekkäin omilla pedeillään. Pari yötä sitten huomasin keskellä yötä että nehän nukkuu niin kiinni toisissaan, olivat yksi iso köntti, on ne vaan niin söpöjä  Ja toinen söpö tai hauska juttu on se että ne käy usein pissillä ja kakilla vierekkäin ja samaan aikaan, suolet toimii samanaikaisesti . En tiedä onks tollanen kovin yleistä, mutta spöä ainakin.